Рівненщина веде перед у реалізації медичної реформи

13.04.2018 22:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На селекторній нараді щодо впровадження реформи децентралізації та реалізації пріоритетних проектів у 2018 році під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка говорили про медичну реформу. І Рівненська область веде перед. А саме – прикладом для інших регіонів наша область може стати у формуванні спроможної мережі надання первинної медико-санітарної допомоги.

Наразі проект формування спроможної мережі надання ПМСД нашої області вже затвердив МОЗ, тож Рівненщина вже готова до подальших кроків. Нагадаємо, до медичної мережі включають діючі заклади надання меддопомоги, а також визначають, де необхідно провести реконструкції та збудувати нові сільські амбулаторії. На реалізацію медичних проектів на селі для Рівненщини передбачено державну субвенцію понад 200 мільйонів гривень.

null
 Фото прес-служба РОДА

Під час наради особливу увагу зосередили на ході децентралізації. До слова, в Рівненській області вже створено 28 ОТГ, 6 районів поки ще не мають об’єднаних громад. Проте, уся територія області охоплена перспективним планом. У відповідному моніторингу Мінрегіонбуду щодо формування ОТГ Рівненщина залишається у першій десятці по загальних показниках. До кінця року планують об’єднатися ще 10 громад.

null
 Фото прес-служба РОДА

Геннадій Зубко зауважив на ефективному використанні коштів, що передаються на місця з держбюджету – спрямування їх на пріоритети, визначені в стратегіях розвитку. «Наша мета, впроваджуючи реформу децентралізації і реалізовуючи проекти, не «побілити-пофарбувати» — це зміна якості надання послуг в освіті, медицині, адміністративних та безпекових послугах», – зазначив посадовець.

Водночас, одним з пріоритетних проектів Мінрегіону Геннадій Зубко відзначив розвиток мережі дитячих сімейних будинків. А саме купівлі або будівництва соціального житла для сімей. На це держава також надасть субвенцію. Рівненська область має отримати понад 12 мільйонів гривень. За словами Віце-прем’єр-міністра,  найбільш ефективним є будівництво нового помешкання, де будуть враховані та доступні усі необхідні потреби.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews