Нині на кір на Рівненщині захворіло вже 100 дітей

16.04.2018 17:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Кір продовжує поширюватись на території Рівненської області.

За перші два тижні квітня в області захворіло 44 особи, з них 29 дітей. А загалом з початку року на кір занедужало 148 людей, з них 100 дітей. Практично в кожному районі області, за виключенням Демидівського, реєструються випадки кору. У більшості випадків перебіг хвороби середньої важкості. З початку року перебували на стаціонарному лікуванні 98 хворих. Майже 70% захворілих не щеплені або не мають чергового щеплення проти кору.

Єдиний спосіб запобігти захворюванню є проведення профілактичних щеплень. У всіх щеплювальних пунктах є вакцина проти кору, епідпаротиту та краснухи (КПК). Однак не зважаючи на наявність вакцини ще залишається значна кількість дітей, які не мають щеплення проти кору. Зокрема, в області є майже 5800 дітей які не отримали вакцинацію у минулому році, і майже 3000 не отримали друге щеплення і до цього часу ці діти залишаються не щепленими. При наявності значної кількості не щеплених дітей кір і надалі буде поширювалась на території нашої області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews