Брудна оселя, а сама напідпитку: на Рівненщині у горе-матері забрали дітей за неналежне їх виховання (Фото)

18.04.2018 19:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Повідомлення, що 24-річна жінка не забрала дитину із садочка надійшло до поліції від працівників соціальної служби 13 квітня. Нетверезу матір поліцейські розшукали у квартирі із ще двома дітками. Сьогодні, 18 квітня, комісія вирішила забрати їх у горе-матері.

24-річна жителька Вараша має трьох малолітніх дітей: шести-,  п’яти- та дворічного віку. У місцевому відділі поліції вона перебуває на обліку як особа, схильна до вчинення домашнього насильства. Її родина перебуває під супроводом соціальних служб виконавчого комітету міської ради як сім`я, діти в якій перебувають у складних життєвих обставинах. Щодо цієї жінки правоохоронці цьогоріч вже складали адміністративний протокол через неналежне виховання дітей. За результатами його розгляду суд наклав  на матір покарання у вигляді попередження.

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

13 квітня до Вараського відділу поліції надійшло повідомлення служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради, що із одного з дошкільних навчальних закладів міста матір не забрала шестирічну дитину додому.

Поліцейські виявили її у власній домівці у стані сильного алкогольного сп’яніння. Прилад «Драгер» показав 2,79 проміле. У брудній оселі не було продуктів харчування та дитячих речей. А поруч матері перебували ще двоє дітей. Малюки просили їсти. Нагодувати дітлахів поліцейським та соцпрацівникам допоміг небайдужий сусід, який приніс домашню їжу.

За результатами огляду спеціальною комісією за участю медпрацівника встановлено, що санітарні умови в квартирі не придатні для проживання дітей. Тож їх у матері забрали та помістили до дитячого відділення медичного закладу.

Щодо горе-матері інспектор ювенальної превенції Варашського відділу поліції склав протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за повторне ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. Протокол скеровано на розгляд до Кузнецовського міського суду.

18 квітня під час засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Вараської міської ради було вирішено тимчасово передати дітей на виховання родичам до вирішення питання про позбавлення 24-річної жительки Вараша батьківських прав.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews