На Рівненщині цього літа оздоровлять 43 тисячі дітей

З 1 червня розпочинається сезон літніх таборів. Цього року планують оздоровити понад 43 тисячі дітей.

18.04.2018 23:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Оздоровча кампанія повинна розпочатися своєчасно та повноцінно, переконана заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Для цього необхідно врахувати:  фінансування, безпечність закладів, підбір педагогів та медиків, якісне харчування.

Тож, аби узгодити роботу усіх причетних служб, у Рівненській ОДА відбулася координаційна рада за участю керівників оздоровчих закладів, освітян, медиків, рятувальників.

null
 Фото прес-служба РОДА

«Цього року з обласного бюджету на оздоровлення та відпочинок дітей передбачено майже 7 мільйонів гривень. За них планується оздоровити дітей з особливими потребами, дітей учасників АТО, а також тих, хто потребує соціальної уваги та підтримки», - розповідає Світлана Богатирчук-Кривко.

Оздоровлення дітей за кошти обласного бюджету буде здійснюватися, як і минулого року, відповідно до Порядку надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок на оздоровлення дітей. Тобто шляхом співфінансування обласного і місцевих бюджетів та  відповідно до угод, які укладають батьки дитини з дитячим закладом області. Батьки знову мають змогу самостійно обрати заклад, у якому оздоровлюватиметься їхня дитина.

null
 Фото прес-служба РОДА

«Усі райони, міста та ОТГ області повинні передбачити кошти на оздоровлення. Співфінансування дозволить оздоровити більшу кількість дітей. Хоча є вже й такі, що потурбувалися про своїх дітей», - підкреслила заступниця Рівненської ОДА.

Запланували кошти Демидівський, Радивилівський, Сарненський та Здолбунівський райони, міста Вараш, Дубно та Рівне. Не відстають від них і об’єднані громади – Бугринська, Млинівська, Острожецька, Миляцька, Крупецька, Козинська та Бокіймівська ОТГ.

Важлива й безпека дітей у літніх таборах, наголосила Світлана Богатирчук-Кривко: «Не чекайте, поки до вас прийдуть працівники різних служб для обстеження закладів на протипожежну безпеку та відповідність санітарним нормам. Працюйте на випередження. Запрошуйте фахівців, аби отримати їхню консультацію до початку літнього сезону».

Аби вирішити питання з підбором педагогічних кадрів для роботи в оздоровчих закладах, ОДА звернулася до вищих навчальних закладів із пропозицією працевлаштування студентів в закладах оздоровлення на літній період.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews