У Рівному лікарі, аби підписати декларації, приходитимуть до пацієнтів додому

19.04.2018 20:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

До рівнян, які самотужки не можуть відвідати поліклініку і укласти декларацію з лікарем, приходитимуть додому. Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Віктор Іськів журналістам UA: Рівне.

Він зазначив, що контракти із терапевтами, педіатрами та сімейними лікарями уклало майже дві тисячі жителів міста. Майже всі медики первинної ланки, за його словами, вже зареєстровані в системі «Е-Health». Виняток - лікарі в декреті, які не можуть приймати пацієнтів. Прикметно, що укласти договір з рівненським медиком може будь-який житель області. А з 1-го липня змінюється принцип фінансування медицини і гроші «ходитимуть» за пацієнтом. Торік на одну людину витратили 290 гривень, тепер, очікують медичні чиновники, буде щонайменше чотири сотні.

 «Один пацієнт тільки повинен за себе приходити і підписувати декларації. Як правило, - і я особисто бачив, - що приходить, зі всієї сім'ї принесли паспорти і за всіх укладають угоди. Це займає більше часу, створюється черга і викликає незадоволення в людей. Через те і з головними лікарями ми проводимо роботу, щоб не порушували наказ оцей МОЗівський. І людям нагадую: все таки треба індивідуально приходити і заключати угоди», - зазначив начальник управління охорони здоров'я Рівного Віктор Іськів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews