Стипендію Президента України отримав різьбяр з Рівненщини

21.04.2018 20:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Стипендію Президента України призначено Майстру художньої обробки дерева з Рівненщини Олександру Русаку. Відповідний Указ підписав Глава держави. Згідно з документом, протягом 2018 року 80 молодих майстрів народного мистецтва одержуватимуть стипендію.

Тож упродовж року Олександр Русак щомісяця отримуватиме виплату в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні ця сума становить близько 1800 гривень.

null
Робота О. Руснака

Молодий митець ще в шкільні роки неодноразово ставав призером районних та обласних олімпіад з трудового навчання. У 2008 році вступив до Рівненського державного гуманітарного університету на художньо-педагогічний факультет, де навчався прийомам художнього дерева. Також на його розвиток значно вплинули майстри сакрального мистецтва з Рівненщини. Після здобуття освіти викладає в РДГУ. Учасник багатьох кафедральних виставок. 

null
null
Робота О. Руснака. Фото прес-служба РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews