На Рівненщині готують альтернативу РАЕС?

21.04.2018 21:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Амбітні плани виношує підприємець з Березного. Він вже подав  заявку на проектування та будівництво сонячної електростанції, що може стати альтернативою АЕС. Про це повідомляє Північ-інфо.

Заявку на будівництво сонячної електростанції вже подано до Березнівської міської ради. Планується, що потужність станції становитиме 500 кВт а на її створення залучатимуть кошти ЄС, пишуть у спільноті «Типове Березне». При надзвичайних обставинах в денний час доби сонячна електростанція зможе забезпечити електрикою все місто. Станція дасть місту нові робочі місця. Вона знаходитиметься промисловій зоні міста і займатиме приблизно один гектар.

На думку експерта, для забезпечення електрикою цілого міста в разі необхідності потужності у 500 кВт не вистачить, тим паче на сьогоднішній день, коли в кожному звичайному будинку є сила-силенна приладів, які споживають електроенергію. Для цього знадобилося б у десять разів більше потужності. Та й з приводу того, чи вистачить на таку електростанцію одного гектару землі, виникають серйозні сумніви.

На цьому етапі розвитку сонячної енергетики на Рівненщині не залишається сумнівів, що ця альтернативна галузь не може скласти конкуренцію Рівненській атомці.

Втім, сонячна енергетика розвивається найбільш динамічно з усіх галузей альтернативної енергетики. Це виключно екологічна галузь, що не впливає на середовище. Що ж до клімату та географічного положення України, то воно є сприятливим для розвитку такої енергетики і будівництва нових сонячних електростанцій.

На фото: сонячна станція в Марокко, яка стане найбільшою у світі, коли буде повністю здана в експлуатацію в 2020 році.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews