На Поліссі людей труять цинком – але це ще треба довести

28.04.2018 09:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Цех термічної обробки цинком у Сарнах перевіряли депутати Рівненщини. Адже на нього скаржаться місцеві жителі, що їх отруюють. Нарікають на «Завод металевих виробів», що розташований у місті Сарни. Про це пише Північ-інфо.

Зі скаргою на це місцеве підприємство активісти приїжджали до обласного центру скаржитися. У листі йдеться, що діяльність цеху термічної обробки цинком металевих конструкцій заводу негативно впливає на екологію міста та здоров’я його мешканців.

Втім, під час перевірки виявили лише кілька дрібних порушень, які не стосувалися цеху гарячого цинкування. А ось немалі податки підприємство сплачує регулярно.

«У 2016 році підприємство сплатило трохи більше двох мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, у минулому році сплачена сума цього ж податку сягнула трьох мільйонів п’ятсот двадцяти п’яти тисяч гривень. З цих коштів три мільйони триста сорок тисяч гривень за два роки надійшло до місцевого бюджету», – зазначив заступник генерального директора ТзОВ «Завод металевих виробів» Вадим Івашко.

Екологи, які перевіряли підприємство також не виявили перевищення норм викидів шкідливих речовин у атмосферу, інформують з обласної ради. Окрім того у 2017 році у цеху цинкування було встановлено новий газоочисний сркубер, що суттєво зменшив кількість промислових викидів у повітря.

Та скарги мешканців щодо погіршення їх самопочуття депутати без уваги не залишили. Обіцяють звернутися до інформаційно-аналітичного центру медичної статистики для того, аби встановити чи упродовж останніх п’яти років на прилеглих до підприємства територіях не збільшилась захворюваність на недуги, пов’язані із накопиченням цинку.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews