Не просто громади, а громади спроможні! – влада Рівненщини

Самим фактом об’єднання громади на сьогодні вже нікого не здивуєш. На часі – якість нової ОТГ.

28.04.2018 10:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На цьому наголосив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час колегії.

«Процес об’єднання громад є ключовим в реалізації реформи децентралізації. У нас на території 42% ОТГ, які передбачені перспективним планом. Проте на сьогоднішній день сам факт об’єднання нікого не цікавить. Цікавить саме якість утворення нової ОТГ. Саме можливість забезпечити правильне функціонування в усіх напрямках своїх громад. Тому відповідно ми дивимося на менеджерські якості команди, яка створюється. Головне, щоб в кінці процесу територія була вкрита спроможними реальними недотаційними громадами», - звернувся Олексій Муляренко до присутніх.

null
 Фото прес-служба РОДА
null
 Фото прес-служба РОДА

Також, за словами голови ОДА, важливим є питанням об’єднання з містами обласного значення:

«Тут питання до міських голів, до голів РДА, до керівників територій, які знаходяться поряд з містами. Треба вже сідати і проводити діалог на тему взаємовигідного об’єднання. Часу для реалізації насправді небагато. Це все має закінчитися в межах наступного 2019 року».

Тим часом, за словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, на сьогодні у 28 сформованих ОТГ проживає 192 тисячі тисяч осіб або 16,5%. населення області.

«При Мінрегіоні було запроваджено оцінку фінансової спроможності всіх ОТГ України за чотирма показниками. Перший показник - це власні доходи в розрахунку на одного мешканця. Є явні лідери – Привільненська, Крупецька та Клесівська ОТГ. Найвищі показники інвестицій за рахунок власних доходів - у Привільненської, Козинській та Крупецькій громадах. Найкращими у питомій вазі видатків на утримання апарату управління є Радивилівська, Смизька та Привільненська громади. Наступний показник - рівень дотаційності ОТГ. Тут приємно відзначити Крупецьку та Клесівську ОТГ, які є бездотаційними», - зазначив Ігор Тимошенко.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews