Сарни: за нецензурну лайку – ляпас в обличчя. Хто правий?

29.04.2018 16:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У Сарнах, що на Рівненщині, поліція на конфлікт прибула, проте не стала затримувати  молодика, що вліпив ляпаса підлітку серед білого дня на очах в приголомшеної публіки. Як виявилось, у нього на це була вагома причина, розповідає Північ-інфо.

Як повідомляють у спільноті «Сарни як вони є», інцидент мав місце цими днями в Сарнах на Рівненщині, близько 20-ї години біля скейт-парку.

Один з підлітків, що проводили тут час, голосно матюкався. До нього підійшов чоловік і зробив зауваження, попросивши припинити, на що був «посланий». Борець за спокій і комфорт громадян такого терпіти не став і вліпив підлітку 16-17 років ляпаса.

Патрульні, які прибули на конфлікт, чоловіка затримали, але, розібравшись в чому справа, тут же відпустили.

null
 Фото Північ-інфо

Історія повчальна. І вчинок патрульних викликає повагу. Та й хлопець, який нецензурно лаявся у публічному місці, другий раз подумає, чи варто це собі дозволяти привселюдно.

З нецензурною брудною лексикою нашої молоді треба щось робити. Надто часто і скрізь це чуємо ми всі. Надто негарна це «мода», якої, на жаль, не цураються і дівчата. Проте щоб не наразитись, аби тебе за зауваження «послали», а то й побили, психологи радять робити підліткам зауваження у ввічливій формі, щоб не ображати їхню гідність. Бо нерідко підлітки за своєю суттю не є злими покидьками, як їх нерідко називає той, хто намагається врозумити. Подібна лексика у підлітків вживається, як своєрідний пафос, вияв дорослості (крутості), або тому що модно, що так говорять усі.

З власного досвіду скажу, що не раз мені доводилося робити подібні зауваження групі молодиків, які брудно висловлювалися в громадському транспорті,  в кав’ярні чи інших публічних місцях. Проте ні разу мене за зауваження не «послали». Навпаки, молоді люди вибачалися і нецензурщина відразу ж припинялася.

Секрет простий. Замість «ей, ти» - слово «будь ласка» і ввічливе прохання зважити на мої вуха і вуха оточуючих. Ще діє, коли підлітків похвалити, що вони молоді й гарні хлопці, а таким хлопцям подібна лексика просто не личить.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews