У Рівному створили фундацію культурної спадщини імені польського скульптора

29.04.2018 15:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У Рівному створили фундацію культурної спадщини імені Томаша-Оскара Сосновського. Одноєю зі сфер її діяльності буде присудження мистецької премії імені цього польського скульптора, який у 18-столітті народився у селі Новомалин Острозького району. Про це повідомляє UA: Рівне.

Її вручатимуть молодим митцям з України та Польщі. Нині розробляють положення премії. Передбачено, що будуть задіяні наша область, а також Волинська, Хмельницька та Житомирська. Засновники відзнаки сподіваються, що з бюджетів цих областей на премію виділять гроші, орієнтовно 25 тисяч гривень з кожної. Свою фінансову частку виділить і Польща. Створення фундації зініціювали культурно-просвітницький центр імені Сосновського та обласна спілка художників.

Ярослав Ковальчук, голова фундації ім. Т.Сосновського:

"Фундація призначатиме премії ім.Сосновського, у планах зробити фільм про нього і, власне, популяризація його імені та спадщини".

Петро Подолець, голова обласної спілки художників:

"Я думаю, що ця премія буде вручатися раз в два роки. І це буде найпрестижніша премія в галузі образотворчого мистецтва. Рівненщина ще не до кінця оцінила цю величину, скульптора, митця, який на два терміни був обраний ректором римської академії мистецтв."


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews