На Донбасі офіційно з'явиться ООС замість АТО

30.04.2018 14:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Тридцятого квітня на Донбасі офіційно закінчується АТО - на зміну приходить Операція об’єднаних сил (ООС).

Зміна формату антитерористичної операції на Операцію об’єднаних сил прописана в законі «про реінтеграцію Донбасу», повідомляє 112 Україна. Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) визнала, що ОРДЛО знаходиться підфактичним контролем Росії.

Головна відмінність ООС та АТО – у схемі керівництва. Якщо загальне керівництво АТО здійснював Антитерористичний центр СБУ, то тепер керівництво операцією переходить безпосередньо до військовиків.

Проте, зміна АТО на ООС не передбачає припинення антитерористичних операцій. СБУ (за необхідності) продовжить їх у рамках Операції об'єднаних сил.

Згідно з цим законом, в районі конфлікту головним відтепер буде Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ. Він керуватиме силами і засобами ВСУ, інших військових формувань, МВС, Нацполіціі, які долучаються «до стримування і відсічі російської агресії в Донецькій і Луганській областях».

Працівники правоохоронних органів, військовослужбовці та всі, хто залучений до протистояння агресору, підпорядковуються начальнику Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ.

За матеріалами https://ua.112.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews