На Рівненщині вперше провели модель ООН

02.05.2018 07:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

В НаУ «Острозька академія» вперше провели модель ООН. Усі охочі спробували себе у ролі іноземних делегатів країн-учасниць ООН. Вони відтворили роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Дводенний інтенсив  організували студенти факультету міжнародних відносин 28-29 квітня, повідомляє Острог.Інфо.

«Цей захід приурочений 20-річчю моделей ООН в Україні. Як відомо, механізми функціювання ООН потребують реформування та вдосконалення. А модель ООН є тим інструментом, який допомагає студентам, як майбутнім фахівцям, вдосконалити свої професійні навички та здобути корисний досвід», – зазначив секретар засідання та співорганізатор Валерій Мирончук.

Темою цієї ділової гри була «Сирійська криза та її вплив на безпекову ситуації у світі». Основне завдання засідання у тому, щоб знайти баланс між різними державами у конфліктній ситуації.

 Спершу під час коротких виступів учасники висловили позиції країн, які вони представляли.

«Для нас найголовнішим є вирішення цієї проблеми. І щоб жодна з сторін не блокувала його», – зазначила учасниця Анастасія Репецька.

Опісля дискусій, перемовин і голосування делегати винесли спільний остаточний проект Резолюції щодо «сирійського питання».

На завершення кожен делегат отримав сертифікат учасника і книгу в подарунок.

 «Після моделі ООН у мене залишилось багато вражень. Я розвинула свої комунікативні навички, лідерські здібності та вміння відстоювати позицію держави, яку представляла», – ділиться враженнями студентка Дар’я Калінчук.

Організатори заходу дякують спонсорам й усім небайдужим, хто прилучився до проведення «Моделі ООН в «Острозькій академії».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews