На Рівненщині понад двісті людей пікетували місцеву РДА (Фото)

04.05.2018 08:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Вчора у Дубровиці члени районної профспілки працівників освіти пікетували райдержадміністрацію. Першочергова вимога, за словами голови організації Віри Твердюк - знайти гроші на зарплату технічним працівникам, аби тим не довелось шукати роботу деінде, -повідомляє UA:Рівне.

Наразі ці видатки покладені на місцеві бюджети і за квітень із обслуговуючим персоналом шкіл не розрахувались. Участь у мирній акції взяло понад дві сотні людей. За словами очільниці освітянської профспілки, із 28-ми закладів району їх не підтримало три. До мітингарів вийшов голова Дубровицької РДА Микола Петрушко.

Віра Твердюк, голова Дубровицької районної профспілки освітян:

"Пообіцяв, що створить таку комісію, яку ми вимагаємо, збере, щоб у ній були присутні представники профспілки і директори і буде вирішувати це питання. - Тобто наразі ви задоволені? - Ну, побачимо, як воно буде реалізовуватись, але так в основному - так".

Микола Петрушко, голова Дубровицької РДА:

"Надійшла в район додаткова дотація і сьогодні ми повністю виплатимо поточну заборгованість по зарплаті для обслуговуючого персоналу. Півтора мільйона. Без державної підтримки ми самі районним бюджетом не впораємось, будемо в черговий раз звертатись.  Питання скорочення я і не ставив, просто, можливо, там не зовсім вірно донесена інформація до мітингуючих".

null
 Фото UA:Рівне

 

null
 Фото UA:Рівне

 

null
 Фото UA:Рівне

 

null
 Фото UA:Рівне

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews