Понад тисяча водіїв напідпитку спричинили аварії на дорогах Рівненщини. Чимало з них – з летальними наслідками

04.05.2018 19:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Із початку року поліцейські Рівненської області склали 1088 адміністративних протоколів за керування водіями транспортними засобами у стані сп’яніння за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Чергове таке кермування призвело третього травня до дорожньо-транспортної пригоди на Рокитнівщині. Близько о пів на десяту вечора у селі Томашгород 37-річний водій мопеда «Suzuki», місцевий житель Томашгорода, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з зустрічним скутером «Viper» під керуванням односельчанина.

Внаслідок ДТП мопедист отримав відкриту черепно-мозкову травму, численні забої і був госпіталізований у лікарню. За результатами відібраних зразків крові 37-річний чоловік перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Водій скутера не постраждав.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Транспортні засоби доставлені на територію Рокитнівського відділення поліції.

null
 Фото ГУ НП в Рівненській області

У цьому випадку потерпілим є сам нетверезий водій. Однак через водія напідпитку можуть постраждати й інші учасники дорожнього руху.

Так, нагадаємо, що у ДТП через керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння 16 квітня на Рокитнівщині постраждала неповнолітня. Нетверезий водій у Березнівському районі збив  жінку-пішохода, а поблизу Рівного загорілося авто п’яного кермувальника, який спричинив ДТП.

Поліцейські вкотре застерігають громадян у жодному разі не допускати осіб у стані сп’яніння до керування транспортним засобом і не сідати за кермо напідпитку. Бережіть та цінуйте не лише власне життя і здоров’я, а й інших учасників дорожнього руху!

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews