Смизька ОТГ вперше в Україні реалізовує проект «Будуємо Україну разом» (Фото)

05.05.2018 14:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Смига отримала можливість відкривати Рівненщину для волонтерів з усіх куточків нашої держави. Про це розповіла начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Смизької селищної ради Вікторія Костюк.

«Восени 2017 року у соціальних мережах побачила заявку на участь у проекті «Будуємо Україну разом» –  культурно-освітньому проекті, який через волонтерство та подорожі розвиває в молоді почуття довіри та відповідальності за свою країну, адже зміна життя однієї людини неодмінно веде до змін сотень людей і процесів, а зрештою – до змін цілої країни та світу. Проект був заснований у 2014 році командою БО «Львівська освітня фундація», яка вірить у самоорганізацію громадян як рушійну силу змін. Девіз проекту «БУР» – «Відновлюємо стіни помешкань – руйнуємо стіни між людьми!

Щось у середині підказало мені, що це шанс для нашої громади, тому подала заявку на участь, і от ура – ми пройшли перший етап відбору серед 90 міст, сіл і селищ. Потім залишилося 16 претендентів, які відвідав БУР-тур у лютому, під час якого команда організаторів зустрічалася з учнями та педагогами, жителями ОТГ, депутатами та місцевими підприємцями, щоб зрозуміти, чи дійсно є співпраця на платформі «влада-громада-бізнес». Важливою умовою відбору була наявність сімей, яким треба допомагати, місця для проживання та харчування та команди місцевих активістів, бізнесменів, які будуть долучатися і допомагати волонтерам.

У березні до нас надійшла приємна звістка, що ми перемогли і увішли в число 11 міст і селищ, які будуть приймати волонтерів БУРу. Ми – єдині на Рівненщині, кому так пощастило. Чому? Бо подали заявку, бо віримо в успіх, бо хочемо розвиватися, бо хочемо розбудувати Смигу, бо не все зразу, але маленькими кроками пробиваємо дорогу в щасливе майбутнє. Молоді батьки, які теж прагнуть змін, вже починають активізовуватися, вчаться писати проекти, збираються разом, плануть спільні дії, і своїм прикладом надихають своїх дітей, які будуть рости свідомими, активними та успішними українцями!».

Громада працює у таких напрямках: громадський молодіжний простір у місцевому парку «Дубина», а саме – літня сцена, що може служити і місцем для пікніків, і літнім кінотеатром; вуличне мистецтво – мурали на стінах Смизької центральної бібліотеки та на бетонних стендах у тому ж парку; допомога трьом багатодітним сім’ям в смт Смига, с. Стара Миколаївка і с. Шепетин, а також літня сцена у с. Берег. Ми охопили 4 населених пункти Смизької ОТГ, які найактивніше долучаються до громадського життя, де вже є сформовані команди активістів, які тепер працюють разом з волонтерами.

Організатори вірять, що проект допоможе зруйнувати стіни між людьми і втілити мрії у життя.

За матеріалами прес-служби управління освіти і науки України в Рівненській області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews