На Рівненщині перерахують житлові субсидії

05.05.2018 19:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яку називають адресною. Зміни направлені на те, щоб усі, хто справді потребує субсидії, її отримали.

При цьому вводяться такі механізми, при яких буде неможливо паразитувати за кошти платників податків.

Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.

Більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу – загалом це приблизно 80-85% нинішніх субсидіантів – як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.

Натомість, у зв’язку із введенням нових правил, близько 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Отже, повторно Заяву і Декларацію потрібно буде подати:

– орендарям житла;

- внутрішньо переміщеним особам;

– сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;

– тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;

– тим сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї упродовж останнього року;

– сім’ям, які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews