П’ятеро жінок з Дубенщини можуть сісти за грати. За мак

05.05.2018 23:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Колись, як згадати наше радянське дитинство, у 1970-х цвіли цими маками городи у кожному обійсті, а ми, малі дівчатка, тими пелюстками з маку ляльок вбирали, милувалися маковими грядками й не було ніде жодного наркомана.

Окрім як на пироги мак виростити, ніхто не знав, що його можна використати на шкоду людям. А нині  через наркоманів боротьба з цими гарними квітами жорстка. Закортіло якійсь господині власного маку на пиріжки виростити, то начувайся.  

Дубенський інформаційний портал повідомляє, що за незаконний посів снодійного маку потрапили в прикру ситуацію п’ять господинь з чотирьох сіл Дубенщини. Якщо обійдеться штрафом, а він чималий –  від 1700 до 8500 гривень – то ще буде дуже добре. А в гіршому випадку, жінки можуть сісти за грати на 6 місяців або взагалі - на три роки.

Саме такі три види покарання передбачає ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України – незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин.

Загалом, дубенські правоохоронці вилучили понад 1000 маківок, які виявили у селах Бортниця, Птича, Стара Миколаївка та Соснівка. Усі жінки, на чиїх присадибних ділянках виявлено нарковмісні рослини, пояснюють, що сіяли та обробляли їх виключно у кулінарних цілях. Навряд чи повірять цьому правоохоронці.

За інформацією 03656. Інформпортал м. Дубно

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews