Людмила Марчук

Людмила Марчук

журналіст, публіцист, блогер.

Мережі гудуть про жорстоку розправу над протестувальниками в Росії і про те, хто це чинить

Це ті ж самі «тітушки», які вбивали українців: «Это те, кто по его (Путіна) приказу "ездил в отпуск" в Донбасс и в Крым. Это - награжденные государственными наградами убийцы и насильники».

06.05.2018 18:45   Джерело: RvNews
Автор : Людмила Марчук

Вчора, в суботу, 5 травня, в Росії розпочалися масові протестні акції під гаслом "Он нам не царь!", організовані прихильниками Олексія Навального. Влада напередодні інавгурації новообраного старого президента, відповіла у його стилі. Сотні активістів побиті й затримані. У мережі з'явилося чимало з цього приводу відчайдушних постів.

«Прочитала сегодня про задержания по всей стране. Путин вывел на улицы свои войска. В нацгвардию влились новые лица. Это те, кто по его приказу "ездил в отпуск" в Донбасс и в Крым. Это - награжденные государственными наградами убийцы и насильники.
Спортсмены опять же....Оказывается, чемпион по боксу теперь ломает носы наивным очкарикам, вздумавшим говорить о свободе не в свою подушку,а на площадях своей же страны. 
Это началось не сегодня. Конечно это продолжится. И даже если не выходить на улицы, завтра и в подушку нельзя будет высказываться. Только рыдать...» – написала у мережі Фейсбук Наталія Камардіна, виклавши фотофакти жорстокої розправи.

null
Фото ФБ Н. Камардіна


 

null
 Фото - ФБ Н.Камардіна

Число затриманих на акціях протесту «Він нам не цар» в Росії вже зросло до 1607 осіб. До того ж «Асоціація народного опору» заявила про зникнення відомого активіста Дмитра Карасьова.

null
Затримання активіста Д.Карасьова. Фото з мережі Інтернет

Поліція побила і затримала його, пізніше стало відомо про госпіталізацію, але друзі не змогли знайти його в жодній із лікарень Москви. Затримали і самого Навального. Найбільше затримань у Москві — 704 людини. У Санкт-Петербурзі затримали 229 осіб, у Челябінську — 164, в Якутську — 75, в Астрахані — 69. Є затримані в Красноярську, Кемерово, Калузі, Єкатеринбурзі, Саратові, Воронежі. Про це в Twitter повідомляє «ОВД-инфо».

null
 Фото - ФБ Н.Камардіна

Що сіє значить? По-перше те, що російський народ таки потроху прозріває. Хоча приказку «умом Россию не понять» таки згадаєш, коли подумаєш про їхні недавні вибори і той відсоток, який одержав діючий президент Путін. Самі росіяни Путіна обрали, а тепер перед інавгурацією виступають з гаслом «Он нам не царь!». Трохи дивно. Чи то такі дивні рахували голоси?

null
Фото з мережі Інтернет

Думки в українців щодо подальшого розвитку подій у містах РФ різні. Хтось бачить у цьому великий позитив, що імперію зла таки розхитують зсередини і чим більше санкцій, чим нижчатиме життєвий рівень, чим більше заборон і обмеження свобод, відрізування від соцмереж і т. п., тим більше  виявлятимуться протестні настрої.

null
 Фото - ФБ Н.Камардіна

Проте більшість українців переконані, що протестні акції в російських містах приречені на провал, оскільки учасників просто розженуть правоохоронні органи, а активісти будуть затримані.

Ще треба пам'ятати, що Росія - не Україна. Ми не позбавлені патерналістських настроїв, а там патерналізм в крові. Віра в те, що царя злого можна поміняти на доброго і все буде ОК, там дуже висока. Однак чи буде "добрий" цар справді добрим, а якщо добрим, то кому? А для нас, українців, якщо, припустимо, повалять росіяни трон "злого" царя, це ще додасть головного болю. По-перше, в час смути в сусідній державі чимало припливе до нас біженців з Росії. А по-друге, чи віддасть інший російський президент Україні Крим? Чи поверне Донбас? Чи стане відшкодовувати ті величезні збитки і втрати, які поніс наш народ? У мене в цьому є великі сумніви. Багаторічна нахабна пропаганда і російський шовінізм, який в крові чи не у кожного пересічного росіянина, не дадуть їм стати Росією демократичною. Принаймні, якщо це колись і станеться, то хіба через декілька поколінь.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews