На Рівненщині в Рокитнівському районі по дворах шукали вкрадений ліс

07.05.2018 08:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Це була поліція сусідньої Житомирської області. А проводила обшуки в оселях жителів Рівненщини та на лісопилках. Жителів Рівненщини звинувачують у серії незаконних вирубок та нападів на лісівників.

У квітні лісівники Городницького лісгоспу Житомирщини зафіксували дві незаконні рубки. Всього зрізано більш ніж 90 сосен, а шкода, завдана лісу, оцінюється у майже півмільйона гривень. Обидва випадки сталися в Червоновільському лісництві, що межує безпосередньо з Рівненщиною. Про це пише Північ-інфо.

null
Фото Північ-інфо

Ці регулярні безпрецедентні злочини спонукали правоохоронців діяти у відповідь. 2 травня було проведено аж 14 обшуків у приватних господарствах та на деревообробних підприємствах жителів села Борове, що на Рокитнівщині.

До обшуків було залучено майже 400 правоохоронців разом з ротою спецпризначенців. Крім того, за операціями стежили з повітря, щоб у випадку чого встигнути вчасно відреагувати належним чином.

null
Фото Північ-інфо

Як результат, вилучено не лише деревину, а це більш ніж 230 кубометрів дубових й соснових колод та 25 кубометрів вже оброблених матеріалів, а й стрічкові пилорамні станки у кількості 3 штук, 13 бензопил, зброю, чорнову бухгалтерію і макову соломку.

Житомирські копи запевняють, що це лише початок і на досягнутому вони не зупиняться.

Північ-інфо за матеріалами сайту Житомирського лісгоспу

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews