Рівнянам на замітку: власникам «євроблях» дадуть шанс

08.05.2018 07:53   Джерело: autodriving
Опубліковано : Наталія Рівненська

Держава хоче прибрати можливість ввозити автомобілі без розмитнення. Власникам «євроблях» готують репресії. Але перед цим парламент дасть їм шанс розмитнити машини. Це можуть зробити і рівняни.

Зараз в Україні 425 тис. авто з іноземною реєстрацією. Більше половини з них знаходяться в країні незаконно – це за офіційними даними. Активісти називають цифру в три-чотири рази більше, пише autodriving.

У Раді вже підготували законопроект, який повинен перекрити більшу частину схем ввезення автомобілів. За основу парламентський комітет з податкової і митної політики взяв досвід сусідів. Два роки тому Молдова дозволила громадянам розмитнити авто на єврономерах зі знижкою 70%. Як тільки «акція» закінчилася, поліції дали право зупиняти машини з єврономерами і перевіряти документи. За порушення термінів перебування машину евакуювали, а всі витрати ніс власник авто.

Депутати поки домовляються, на яких умовах давати «євробляхам» знижку.

Натомість, репресивні заходи вже готові, і вони не будуть змінюватися, заявила на зборах з активістами голова комітету Ніна Южаніна.

За матеріалами autodriving


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: autodriving