На Рівненщині створюють бригаду військ територіальної оборони

10.05.2018 15:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

До неї увійдуть шість батальойонів та власне штаб управління. Сили територіальної оборони не замінять оперативні війська, а доповнюватимуть їх.

Загалом це має позитивно вплинути на керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони. Адже серед завдань бригади – захист державного кордону, охорона важливих об’єктів і комунікацій, боротьба з диверсантами, підтримання правового режиму воєнного стану.

Про це доповіли заступнику голови Рівненської ОДА Віталію Ундіру на нараді за участю представників ОК «Захід», обласного військового комісаріату, фінансистів та юристів.

Ініціювали засідання – голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та командувач ОК «Захід», генерал-майор Олександр Павлюк, на яких і покладається контроль за роботою бригади територіальної оборони.

Нині відбувається комплектування формування як військовослужбовцями, так і резервістами. Останні будуть основою та призиватимуться на службу у разі необхідності.

Резервісти щомісячно проходитимуть підготовку на навчальних зборах на Рівненському полігоні. Решту часу вестимуть звичайне цивільне життя. Бригада матиме свій офіційний склад та командування, оперативне управління, а також матеріально-технічну базу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews