Землю, постраждалу від видобутку бурштину на Рівненщині, рекультивують

11.05.2018 14:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині сім земельних ділянок, які постраждали від видобутку бурштину, планують рекультивувати. Мова йде про територію Клесівського, Володимирецького, Дубровицького, Сарненського лісгоспів. Загальна площа порушених земель складає майже 412 га.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Рівненської ОДА стосовно пілотного проекту рекультивації земель, пошкоджених незаконним видобутком бурштину, що дозволить відновити пошкоджені ділянки лісу. Виконавцями є державні підприємства – «Бурштин України» та  «Укрбурштин».

«На 1 ділянку, площею близько 20 гектарів, що на території Володимирецького лісгоспу ДП «Бурштин України» вже виготовлено проект рекультивації. Потім підприємство має отримати дозвіл на видобуток залишків бурштину, який не змогли вимити мотопомпами. Коли вилучать рештки сонячного каменю, територію підготують до засадження лісом. Зараз підприємство шукає підрядників та інвесторів на виконання робіт », - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

На виконання доручення голови ОДА Олексія Муляренка заступник провів нараду з керівниками підприємств, лісівниками та екологами. Обговорили поточний стан справ по кожній з зазначених ділянок і питання, що потребують негайного вирішення.

Щодо інших 6 ділянок, то там тривають роботи з оцінки впливу на довкілля. Така процедура є обов’язковою. Вонаспрямована на раціональне використання і відтворення природних ресурсів у процесі господарської діяльності підприємств.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews