Нове пожежне депо скоро з'явиться у Рівному (Фото, відео)

11.05.2018 17:18   Джерело: rivne.dsns.gov.ua
Опубліковано : Наталія Рівненська

Одинадцятого травня рівненські рятувальники спільно з представниками органів влади та місцевого самоврядування провели робочу зустріч з вирішення основних завдань щодо завершення будівництва пожежного депо в обласному центрі.

Окрім огляду пожежного депо, представникам влади було предомонстровано два новеньких спецавтомобіля, які оснащенні найновішим, за останнім словом техніки рятувальним обладнанням.

Для присутніх керівників влади та місцевого самоврядування начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук провів ознайомчу екскурсію пожежним депо.

Зокрема, присутні дізналися, що будівництво пожежного депо розпочалося у 1991 році і триває до сьогоднішнього дня. За двадцять сім років будівництва на депо виділялися незначні суми коштів, за рахунок яких було перекрито дах будівлі та встановлено металопластикові вікна.

На сьогоднішній день п’ятиповерхова будівля пождепо з гаражами на шість пожежних автомобілів через відсутність проведення капітальних будівельних робіт та під впливом природних чинників приходить в аварійний стан. Але за ініціативи голови Рівненської обласної державної адміністрації та за активної підтримки Міністерства внутрішніх справ, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також виділення коштів з обласного та міського бюджетів, було відновлено належне фінансування будівництва недобудованого пожежного депо.

До кінця 2018 року планується завершити будівництво та здати в експлуатацію пожежне депо з житловими приміщеннями. На базі нового пожежного депо планується розмістити сучасний Центр управління в надзвичайних ситуаціях Рівненської області, що дасть можливість ще більш ефективно взаємодіяти та координувати діяльність усіх служб цивільного захисту області. А розташування пожежного депо в густонаселеному мікрорайоні «Північний» дасть можливість в рази скоротити час прибуття пожежно-рятувальної техніки до місця виникнення надзвичайної події. 

Після закінчення робочого огляду та ознайомчої екскурсії пожежним депо усі присутні вирушили до першої державної пожежно-рятувальної частини обласного центру, де відбулася презентація двох спецавтомобів та обладнання. Зокрема, головний рятувальник Рівненщини Сергій Крук розповів присутнім гостям про тактико-технічні характеристики нових автомобілів.   

Автомобіль САРМ-Л, що був отриманий від ДСНС у рамках проекту «підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» з Німецьким товариством міжнародного співробітництва - призначений для забезпечення дій чергових змін рятувальників  в кількості  2 осіб,  проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, заходів щодо пошуку  постраждалих  та надання їм першої медичної допомоги, зв’язку та оповіщення в ході ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, оперативна та мобільна доставка  дорогами  всіх  категорій  з максимальною  швидкістю розрахунку та спеціального устаткування до місць  проведення  першочергових  аварійно-рятувальних  робіт   та виникнення дорожньо-транспортних пригод, сповіщення населення  про  надзвичайну   ситуацію,   передача спеціальних   світлових і звукових  сигналів, мовних команд і повідомлень у радіусі до 500 м, евакуація постраждалих із осередків надзвичайної ситуації,  в тому числі з прірв глибиною та об’єктів заввишки 50 м,  різання сталевих листів і смуг завтовшки до 10 мм, підйом залізобетонних   і   сталевих   конструкцій,  техніки, ємностей та інших вантажів масою до 18т., деформація, переміщення   і   руйнування   силових  елементів конструкцій, перерізання металевих прутів діаметром до 22 - 30 мм,  розширення вузьких    отворів    до    розміру   в   діаметрі 250 - 360 мм, огорожа небезпечних ділянок і місць проведення аварійно-рятувальних робіт, проведення радіаційної та хімічної розвідки, освітлення місць проведення аварійно-рятувальних робіт.

Автомобіль першої допомоги (АПД-2), що був придбаний обласним управлінням ДСНС за рахунок коштів Рівненської міської ради, які були виділенні відповідним рішенням. АПД-2 - це основний пожежний автомобіль загального призначення. Автоцистерна легкого типу призначена для доставки до місця виклику оперативного розрахунку, засобів пожежогасіння, пожежно-технічного обладнання, гасіння пожеж водою та повітряно-механічною піною, виконання аварійно-рятувальних робіт.

Після завершення заходу представники влади та місцевого самоврядування пообіцяли усіляку підтримку рятувальникам у закінченні будівельних робіт пожежного депо та відмітили високий рівень готовності Служби порятунку Рівненщини до виконання завдань за призначення.

За матеріалами http://rivne.dsns.gov.ua

 

null
Фото http://rivne.dsns.gov.ua

 

null
Фото http://rivne.dsns.gov.ua

 

null
Фото http://rivne.dsns.gov.ua

 

null
Фото http://rivne.dsns.gov.ua

 

null
Фотоhttp://rivne.dsns.gov.ua

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivne.dsns.gov.ua