Рівнянина відзначили у «Планеті дітей» за портрет сина (Фото)

12.05.2018 15:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Нещодавно рівненський фотохудожник Олексій Потянок виборов медаль фотосалону на 8-му М міжнародному  фотоконкурсі «Планета дітей».

Хоча в арсеналі перемог фотомитця є біля двох десятків усіляких нагород, але дебютом стала перемога саме в номінації «Дитячий портрет». Крім того автор отримав диплом ISF в розділі «репортаж». 

«Тема дитячої фотографії нині менш популярна ніж інші теми фотоконкурсів, - розповів Олексій Потянок. - Але не фотографувати дітей то просто гріх, бо діти, на відміну від дорослих, мають щирі почуття, відверті емоції та не носять емоційну «маску», як дорослі. Тому дитячий портрет – це завжди цікава, хоч і важка тема! Я веду фотогурток, та часто спілкуюся з своїми вихованцями, яки часом і бувають фотомоделями.

А ось на фото «Літні канікули», яке отримало Медаль фотосалону, зображений мій син Антон, йому тоді було років 12-ть і він відпочивав на канікулах на дачі в бабусі. Дітей на в дачному селищі тоді не було і вийшов такий трохи сумний портрет – на якому дитина дивиться через паркан та чекає де б знайти однолітків, аби погратися з ними. Це фото в 2015 та 2016 роках вже отримувало почесну стрічку Міжнародної фото федерації. Ось тепер робота була відзначена Медаллю фотосалону».

На фото «За склом цікавіше!» яке отримало диплом ISF  в жанрі «репортаж» зображений хлопчик який дивиться на вулицю з вікна пересувного кафе-автобусу. Він забув про свої смаколики та жваво реагує на інших дітей які граються на вулиці.

Крім того відбір фотоконкурсу пройшли ще три фото - це портрети з моїм сином у віці починаючи з 6 років і до 15-ти. Зараз Антон вже дорослий, успішно займається фотографією, має відзнаки та нагороди на різноманітних фотоконкурсах.

«Навіть у минулому році мій син отримав на конкурсі 1 місце. А я виборов лише друге місце! Це означає що молодь робить впевнені кроки у галузі фотомистецтва. І цей як наслідок того що Антон багато років був моєю фотомоделлю та паралельно займався на моєму фотогуртку і нині сформувався як цікавий молодий фотохудожник. Всім раджу частіше фотографуйте своїх близьких, особливо дітей – бо вони швидко ростуть , змінюються зовнішньо та внутрішньо і цей процес гарно фіксує фотокамера!», - розповів Олексій Потянок.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews