Злісних неплатників аліментів очікують «сюрпризи»

15.05.2018 10:13   Джерело: gazeta.ua
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненським боржникам на замітку: в Україні хочуть посилити відповідальність за несплату аліментів.

Державна виконавча служба має 207 тис. проваджень про примусове стягнення аліментів на дітей із платників, які не перераховують кошти понад півроку. Із них 86 тис. справ стосуються батьків, які не сплачують гроші більш як рік.

Нардепи Ірина Луценко та Андрій Іванчук підготували законодавчі ініціативи, що посилять відповідальність за несплату аліментів. Неплатникам можуть виписувати штрафи, заборонити оформлювати права на нерухомість, їх не допускатимуть на керівні посади.

«Із боржниками по аліментах потрібно поводитися жорсткіше. Треба змінювати систему, щоб вона ефективно спонукала людей віддавати борг, — говорить юрист Антон Зубков, 42 роки. — Жінки часто запитують, як змусити батька дитини платити аліменти? Гроші їм потрібні для утримання дітей. Якби за ухилення від несплати аліментів загрожувала кримінальна відповідальність, такої кількості неплатників у країні не було б».

Нині згідно закону про посилення відповідальності за несплату аліментів, що діє з лютого, боржникам забороняють виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю.

За матеріалами https://gazeta.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: gazeta.ua