На Рівненщині хочуть посилити нагляд за територією, де видобувають бурштин

15.05.2018 10:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Керівництво рівненської поліції проситиме про збільшення чисельності оперативного штабу на Поліссі. Саме на нього покладені функції з протидії нелегальному видобутку бурштину. Про це журналістам UA:Рівне розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Руслан Стрельбіцький. Він зазначив, що торік в оперштаб входило дві сотні правоохоронців. А у 2018-му їх чисельність складає 110 чоловік, це 60 спецпризначенців та 50 нацгвардійців.

Руслан Стрельбіцький, заступник начальника поліції області:

"Міркування є, ми будемо просити десь до 50 чоловік Нацгвардії, це станом на даний час ми будемо звертатись і просити. Якщо повністю охопити всю територію і виставити пости з метою недопущення місцевих мешканців до незаконного видобутку бурштину-сирцю, ми розуміємо, що це треба від 700 до 1000 працівників поліції та Нацгвардії. Але це дуже великі матеріальні затрати і по паливу, і по харчуванню, і проживанню особового складу."

Нагадаємо, більше тижня тому депутати облради Андрій Сайчук та Володимир Ковальчук заявили, що масовий нелегальний видобуток бурштину неподалік Клесова відбувається за кількасот метрів від поліцейського блокпоста. На підтвердження своїх слів вони надали відео, яке ви зараз бачите на своїх екранах. Обранці розповіли, що поки представники оперштабу стоять на місці, сотні старателів із десятками мотопомп вночі виходять працювати. Обранці заявили, що вимагатимуть у зв'язку з цим відставки низки сарненських посадовців, в тому числі і керівника районної поліції Сергія Смаглюка. А в п'ятницю під райвідділком сарненської поліції відбувся пікет, під час якого кількасот його учасників теж вимагали відставки головного поліцейського району. Сьогодні журналістам UA:Рівне вдалося зв'язатися з Сергієм Смаглюком. І ось, що він сказав з цього приводу.

Сергій Смаглюк, керівник Сарненського відділення поліції:

"Я скажу коротко: керівництвом Головного управління Нацполіції в Рівненській області за даними фактами проводиться службове розслідування. Воно завершиться, я думаю, що буде прийнято рішення відносно мене і взагалі по ситуації. Коментувати ситуацію я не буде через те, що не хочу бути учасником якихось політичних ігор, зрозуміло".

Протестувальники у Сарнах також вимагали до п'ятниці написати заяву на звільнення і директора Клесівського лісгоспу Михайла Ониськевича. Почути його позицію нам поки не вдалось, у прес-службі управління лісового та мисливського господарства нам сказали, що свою позицію Михайло Ониськевич має намір озвучити завтра.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews