«Кадрову» Стратегію Рівненщини представляв у столиці Ігор Тимошенко

18.05.2018 09:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Міжвідомча конференція з питань регіонального розвитку «Секторальний діалог – актуальні проблеми розвитку регіонів», відбулася у Києві. Участь у ній взяли заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та директор економічного розвитку і торгівлі Костянтин Мокляк.

Регіони повинні розвиватися у відповідності до своїх Стратегій, що не суперечитимуть державній.

В рамках цієї стратегії відбувається будівництво, ремонт і сучасне обладнання дитсадків, шкіл, медичних закладів, ЦНАПів.

Втім думати потрібно не лише про будівлі, а про людей. Якщо в громаді з’явиться проект, завдяки якому люди отримають роботу, вони не їхатимуть звідти.

На цьому наголосив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода під час Міжвідомчої конференції з питань регіонального розвитку «Секторальний діалог – актуальні проблеми розвитку регіонів», що відбувалася в Києві.

null
Фото з сайту РОДА

З доповіддю на конференції виступив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. Він сказав, що одна із стратегічних цілей Стратегії розвитку Рівненщини на період до 2020 року – це людський капітал. Головне завдання – адаптація робітничих кадрів до потреб ринку праці. Яким чином це реалізується на Рівненщині, Ігор Тимошенко поділився з учасниками конференції.

Так, в області функціонує достатньо розвинена мережа закладів освіти, зокрема професійно-технічної.

Облаштовані 10 навчально-практичних центрів, які готують кваліфікованих робітників, передусім у будівельній галузі, швейному виробництві, автосервісі, ресторанному бізнесі.

За державні кошти у 2017 році створено 2 навчально-практичні центри для підготовки за професіями «Швачка. Кравець. Закрійник» та «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». У рамках державно-приватного партнерства з компаніями «Кнауф Україна», «Снєжка-Україна», «Хенкель-Баутехнік (Україна)», «Geberit Україна» на базі 6-ти закладів професійної освіти області запрацювали відповідні навчально-практичні центри.

null
Фото з сайту РОДА

В області активно впроваджується елементи дуальної форми навчання. Зокрема у Рівненському центрі професійно-технічної освіти сервісу та дизайну за співпраці з трьома підприємствами вже запроваджено цю форму навчання за професією «Кравець». З нового навчального року елементи дуальної форми навчання впроваджуватимуться у 5-ти навчальних закладах за дев’ятьма професіями.

null
Фото з сайту РОДА

У регіоні в рамках відповідної програми міжнародної технічної допомоги ЄС успішно реалізовано проект «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону».

Не менш важлива роль у профорієнтаційній роботі обласного центру зайнятості. За його ініціативи та підтримки облдержадміністрації організовано сучасний та потужний регіональний Центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, який здійснює ліцензовану освітню діяльність за 56-ма професіями. У ньому проходять навчання безробітні з двадцяти регіонів України.

null
Фото з сайту РОДА

Зважаючи на те, що 52 відсотки населення області проживає у сільській місцевості, а аграрний сектор забезпечує 20 відсотків валової доданої вартості регіону, особлива увага служби зайнятості приділяється підготовці та перепідготовці кадрів для ведення сільського господарства.

Зокрема, в Олександрійському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості створено та облаштовано сучасну навчальну базу, діє учбове господарство.

null
Фото з сайту РОДА

«Від ефективності системи підготовки кадрів залежить не тільки функціонування існуючого господарського комплексу, але й розвиток, тобто створення нових робочих місць. Саме тому на Рівненщині приділяється велика увага профорієнтаційній роботі молоді», - резюмував Ігор Тимошенко.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews