«Музейні гостини» у Рівному відвідали митці та гості дев'яти областей України (Фото)

19.05.2018 14:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Щорічне фольклорно-етнографічне свято «Музейні гостини» зібрало на подвір’ї обласного краєзнавчого музею та парку Молоді сотні рівнян і гостей міста.

Цього разу презентувати свої вироби приїхали майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Полтавської, Кіровоградської та Київської областей. Також свої творчі роботи привезли й умільці Рівненщини.

null
 Фото Рівненської ОДА

 

null
 Фото Рівненської ОДА

Нагадаємо, мистецький захід відбувається вже 26-й рік поспіль та завершує тижневий музейний марафон. Його в свою чергу започаткували у 2015 році.

Почесною гостею дійства стала наша землячка, народна артистка Україна Оксана Білозір, яка висловила слова вдячності усім причетним до «Музейних гостин».

На ярмарку зіркова гостя придбала для себе бублики, капелюшок, дитячу іграшку, глиняний посуд та сапку. А Світлана Кирилівна тепер матиме новий креативний кошик для освячення фруктів на свято Спаса.

Під час урочистого відкриття була погашена марка із зображенням краєзнавчого музею та його головним експонатом – картиною «Козак Мамай». Їх «Укрпошта» видрукувала тисячу екземплярів. Також ввели в дію штемпель спецпогашення із новими символами Рівного. Охочі могли придбати ще й сувенірний аркуш, присвячений музею, на якому розмістили дев’ять марок з експонатами.

null
 Фото Рівненської ОДА

 

null
 Фото Рівненської ОДА

У межах дійства відбулися виставки-продажі виробів із дерева, соломи, лози, глини, шкіри та бісеру. Свої роботи показали кращі вишивальниці, гончарі, ткалі, писанкарі, ковалі та художники. Народні умільці проводили майстер-класи.

Свої доробки на виставці-ярмарку також представили учні профтехучилищ області. Осоюливої атмосфери святу додали виступи аматорських і фольклорних колективів.

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews