Чому затримується створення Вербської ОТГ у Дубенському районі

21.05.2018 23:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Відповідь на це питання шукали консультанти з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС, місцеві мешканці трьох сільських рад, які мають об’єднатися та голова Дубенської районної ради. Передбачено, що Вербська громада об’єднає три сільських ради – Вербську, Стовпецьку і Птицьку. Спільно фахівці з’ясували, які мають перестороги та побоювання мешканці цих сіл. Водночас роз’яснили переваги вже об’єднаних громад.

Голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк переконаний – назад дороги немає. «У нас вже майже увесь район об’єднався. Ті громади що утворилися першими показують досить непогані результати. Вони активні, шукають нові можливості, та покращують життя людей на селі вже сьогодні», – сказав він.

null
 Фото Офісу реформ Проекту ПУЛЬС 

Виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про реальні успіхи громад, якими пишаються мешканці. Там, де ще вчора практично нічого не було, вже сьогодні зроблено чимало – освітлення вулиць, частковий ремонт доріг, закупівля та встановлення нового обладнання.

null
 Фото Офісу реформ Проекту ПУЛЬС 

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер детально зупинилася на фінансових питаннях планування бюджету громади та її видатків. Відповіла на питання присутніх щодо розподілу дорожнього фонду, утримання позашкільної освіти – музичної школи та гуртка авіа-моделювання.

null
 Фото Офісу реформ Проекту ПУЛЬС 

Консультанти переконані: Вербська громада у складі трьох сільських рад є спроможною, але як з’ясувалося  у ході розмови не всі бажають такого об’єднання. Відтак із готовим і прийнятим рішенням Вербської ради – громада і досі не утворилася, адже її частина ще й досі не визначилася.

null
 Фото Офісу реформ Проекту ПУЛЬС 

За повідомленням Офісу реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews