На Рівненщині ініційовано процес приєднання до міста обласного значення

23.05.2018 13:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Мова йде про приєднання села Заболоття до сусіднього міста Вараша. Відповідну пропозицію ініціював Заболоттівський сільський голова Роман Хондока, видавши 21 травня відповідне розпорядження.

Як повідомляє Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD  з Європою», ця пропозиція ще має пройти етап громадського обговорення серед мешканців села, після чого буде винесена на розгляд сільської ради.

Таким чином, Заболоттівська сільська громада стала першою громадою на Рівненщині, котра вирішила скористатися недавніми змінами у законодавстві. Мова йде про закон, згідно якого міста обласного значення було прирівняно до спроможних об'єднаних територіальних громад для процедури приєднання. І вони та сусідні села отримали можливість утворювати ОТГ за скороченою процедурою і без проведення виборів.

Нагадаємо, що на початку травня представники Рівненського ЦРМС проводили навчання для депутатів та працівників Вараської міської та сусідніх сільських рад, на якому роз'яснювали переваги децентралізації.

За матеріалами Рівненського ЦРМС. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews