Рівнянам презентували виставку художників-емігрантів (Відео)

26.05.2018 14:43   Джерело: http://ritm.tv
Опубліковано : Наталія Рівненська

Унікальна можливість побачити картини українських художників-емігрантів з'явилася у рівнян та гостей міста. У мистецькій галереї «Євро-Арт» презентували виставку «Солодкий смуток», яку готували до експозиції упродовж трьох років.

Роботи художників-емігрантів першої половини ХХ ст у Рівному експонуються вперше. Виставка є унікальною ще й тим, що так широко творчість митців, яким довелося жити і працювати на чужині, в Україні була представлена лише двічі – у 2008 році в Українському домі у Києві та у 2017 році в Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові.

«Солодкий смуток» – експозиція творів митців, котрі відіграли визначну роль у розвитку та примноженні світового мистецтва. У кожному каталозі відомих аукціонів світу можна побачити ці імена, які давно прославляють інші країни, та про які, на жаль, мало знають в Україні.

Галерея експонує роботи 30 художників-емігрантів Миколи Кричевського, Марка Шагала, Василя Хмелюка, Лазара Воловика, Петра Нілуса, Орельського, Костянтина Вроблевського, Олександра Альтмана, Владислава Галімського, Станіслава Жуковського, Василя Леві, Ольги Романової, Людмили Морозової, Якова Шапіро, Ісаака Добринського, Жені Мінаш, Леопольда Кретца, Владислава Стаховського, Євгена Вжеща, Мані Мавро, Афанасія Шелоумова, Івана Шульце, Степана Колеснікова, Давида Відгофа (Відгопфа), Івана (Жана) Песке, Іллі Павіля, Абрахама Вейнбаума, Адальберта Мартона, Ісаака Пайлеса, Віктора Мазуровського. Усі представлені художники несхожі між собою яскраві творчі особистості.

Виставка діятиме з 23 травня до 29 липня 2018 року. 

За матеріалами http://ritm.tv/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://ritm.tv