На Рівненщині визначили кращих хірургів

31.05.2018 09:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

На Рівненщині визначили лауреатів премії імені Євгена Борового в галузі хірургії. Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Олександр Данильчук. Нагороду вручають щороку кращим хірургам області  до Дня медичного працівника.  

Так за рішенням комітету, головою якого є депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, завідувач хірургічним відділенням Рівненської центральної районної лікарні Михайло Вервега, цьогорічними лауреатами стали:

Андрій Лотоцький - завідувач хірургічним відділенням Зарічненської центральної районної лікарні;

Олег Хлопіцький - завідувач хірургічним відділенням Корецької центральної районної лікарні;

Сергій Вовк - заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи, лікар-хірург відділення гнійної хірургії та проктології  Рівненської обласної клінічної лікарні.

Дипломи лауреатів та грошові премії  у розмірі посадового окладу переможці отримають  до Дня медичного працівника. Цього року його офіційно відзначатимуть  17 червня.

Довідково. Премія імені Євгена Борового в галузі хірургії вручається за рішенням Рівненської обласної ради з 2005 року. Нагороду вручають щороку трьом фахівцям в галузі хірургії за поданням трудових колективів.

Євген Боровий – відомий український хірург, доктор медичних наук, заслужений лікар України, відмінник охорони здоров’я. 1959-1983 р.р. керував хірургічним відділенням Рівненської обласної клінічної лікарні. 1968-1993 р.р. був головним хірургом Рівненщини. Провів понад тисячу операцій, опублікував 278 наукових праць, 4 монографії. До 50-річчя обласної лікарні вийшла книга Євгена Борового «Моя любов - хірургія».

Народився Євген Боровий 1925 року в селі Опарипси на Радивилівщині. Його життя обірвалося у вересні 2004 року.  

Рівненська обласна рада


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews