Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Як донечки прокатали тата з Діброви, що на Млинівщині – в… Емірати

31.05.2018 19:10   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Ні сном ні духом не гадав Віктор Олійник з Діброви, що у Млинівському районі Рівненщини,  що одного Божого дня, ні сіло ні впало, опиниться за тридев’ять земель від рідної хати:  аж в … Об’єднаних Арабських Еміратах. Однак у нашому зачасти складному і непрогнозованому бутті все-таки інколи спалахують світлі промінчики долі. Автором такого спалаху і сюрпризу-несподіванки в життєписі Віктора Михайловича стали доньки Надійка і Таня...

Тривалий час пан Віктор мешкав із сім’єю в Криму, згодом – в Івано-Франківську. Всевишній обдарував подружжя Олійників двома сонечками- донечками – Надійкою і Танюшею та ще й наділив їх чарівною вродою і високим інтелектом. Старша Надя закінчила факультет іноземних мов і нині працює в обласному центрі Прикарпаття. А молодша Таня з трирічного віку захопилася танцями. І настільки глибоко занурилася у світ цього мистецтва, що для вдосконалення індивідуальної майстерності згодом вступила до університету культури Михайла Поплавського. Однак лише рік перебувала в статусі студентки. І не тому, що не бажала брати участь у підтанцівці популярному ректору. Річ у тім, що відбулися кардинальні зміни в родині. Глава сімейства перебрався в Діброву доглядати літнього тата, а дружині з молодшою донькою в той час посміхнулася фортуна –  виграли «грін-карту», яка дала право на постійне проживання у США.  Зрозуміло, що мама з донькою таким шансом скористалися.

null
Надійка і Таня Олійники біля могил дідуся й бабусі. Фото надане родиною Олійників

Мешкали в Чикаго, а за рік Таня Олійник переїхала в Нью-Йорк, де брала уроки танцювальної майстерності у педагогів зі світовими іменами. Після цього розпочала власну сольну кар’єру танцюристки. Японія, Канада, Корея, Англія та інші країни, десятки міст на американському континенті  – ось неповний перелік місць на мапі світу, де талановита українка зачаровувала глядачів і найвибагливіших шанувальників мистецтвом танців.

Згодом панна Тетяна продовжила танцювальну творчість у Лос-Анжелесі, а після завершення кар’єри танцюристки повернулася в Чикаго, де нині навчає залюблених у цей вид мистецтва тонкощам складного, але захоплюючого світу рухів, грації, пластики тіла. Цікаво, що вік її вихованців – від 4-х до …70 років! Тобто танцям, як і любові, підвладний будь-який вік.

 Як правило, на батьківщину Таня прилітає раз у два роки. Цьогоріч після семінару в Гавані відразу взяла курс в Україну. У Діброву прибула разом із сестричкою Надійкою і, як кажуть, з порога:

– Тату! Збирайся, трішки покатаємося!

Спочатку родина розважилася в Буковелі, а тоді сестри приготували татусеві сюрприз вищої проби: навіть у Києві він не здогадувався, куди проляже туристичний маршрут. І лише в авіалайнері Київ – Дубай зрозумів: пригоди розпочалися…

null
 Фото надане родиною Олійників

Після цікавої, комфортної і незвичної мандрівки  Олійники повернулися в Україну. Нині Таня вже у США, Надійка з сім’єю – в Івано-Франківську, а Віктор Михайлович – у Діброві. Вражень і спогадів у нього – на все життя. Звісно, раніше про такий запаморочливий вояж міг лише мріяти, бо скромної пенсії вистачає, хіба що, зводити кінці з кінцями, а не на подорожі.

До речі, поїздка в ОАЕ – не єдиний сюрприз від донечок: два роки тому за таким же сценарієм вони прокатали татка в Хургаду, що в Єгипті.

null
 Фото надане родиною Олійників

І на завершення: пошли, Боже, кожному з нас таких вдячних і романтичних дітей, як донечки Віктора Олійника. І річ навіть не поїздці за тридев’ять земель, а в тому, що у їхніх серцях і життєвих планах завжди зоріють лебідь і лебідка –  матуся і татко …

Нині Віктору Олійнику залишається тільки припускати, у який куточок світу занесе його доля за два роки. Зрештою, особливо тим  не переймається, а молить Господа, щоб донечки і внуки були здорові і щасливі.  І не секрет, що  найкомфортніше вони почувається не за морями-океанами, а в родинному гніздечку у мальовничій Діброві на нашій любій Україні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews