У Рівному Олександр Ірванець ділився досвідом та коментував реалії сьогодення (Фото)

01.06.2018 11:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася респект-зустріч з Олександром Ірванцем - відомим поетом, прозаїком, драматургом та перекладачем.

Письменник вже кілька десятиліть безупинно бере активну участь в літературному процесі. Він один з творців легендарного творчого угрупування «Бу-Ба-Бу», лауреат премії Фонду Гелен Щербань-Лапіка (США), стипендіат Академії Шльосс Солітюд (Німеччина). Автор відомий своїми сатирично-іронічними віршами, романами, есеями та скандальними п’єсами. Його твори перекладено на десятки мов світу. Олександр Ірванець сценарист фільму «Поводир», його п’єси з успіхом ставляться в театрах Німеччини, Польщі та України. Знаний як сатирик та автор роману «Рівне/Ровно».

Самобутній та іронічний Олександр Ірванець, у притаманній саме йому манері, розповів історії написання того чи іншого твору, пояснив чому саме таку концепцію обрав, коментував реалії сьогодення та висловлював власні думки. Він не з тих, хто може дозволити собі стояти осторонь суспільного життя в Україні. Автор представив свою збірку «Пісні війни» та емоційно декламував з неї кращі вірші, які присутні зустріли гучними оплесками. Він своїм гострим словом постійно спонукає українців до утвердження національної гідності та самосвідомості. Письменник читав свої нові вірші та згадував старі, жартував, розповідав різні моменти зі свого цікавого життя. Його поезії насичені незвичайними та оригінальними римами, дуже влучні та часто набувають ознак афористичності.

Письменник поділився з читачами своїми літературними уподобаннями та планами на майбутнє. Шанувальники творчості лишилися під великим враженням та зазначили, що Ірванець, як завжди, був неповторний.

За матеріалами Рівненської обласної бібліотеки для молоді.

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews