Білоруси осушують болота - гине заповідник на Рівненському Поліссі

03.06.2018 00:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Роботи з осушення боліт, що проводить сусідня країна, напряму стосуються Рівненського заповідника, що примикає до кордону. Через це можуть висохнути поліські болота з їх унікальною флорою та фауною, пише Північ-інфо.

В Білорусі лісгоспи осушують болота, в тому числі й на території заповідників. Водовідні канали почали будувати й в унікальному заказнику – на Альманських болотах. І проблема не лише в тому, що цей заказник – найбільший в Європі комплекс різних боліт, що зберігся до наших днів в природному стані.

Заказник примикає до кордону з Україною. По інший бік цієї ділянки кордону знаходиться одна з найцінніших природоохоронних територій Українського Полісся – Рівненський природний заповідник.

Білоруські лісівники скаржаться, що з боку України в білоруські болота приходять стихійні пожежі. Для їх запобігання вони почали будувати дороги через болота й мережу каналів для регулювання рівню води. Це загроза не лише для унікальної території Білорусі, а й України.

Така мережа каналів з білоруського боку кордону призведе до висихання боліт у Рівненському заповіднику.

Екологи кажуть, що більшість пожеж у Білорусі були наслідками місцевих загорянь і не могли заходити з боку Рівненщини.

Таким чином, під приводом вигаданої загрози, що начебто походить з українського боку, Поліський лісгосп Брестської області планує знищити природну цілісність унікального заказника, що охороняється на міжнародному рівні. Крім того, така діяльність загрожує збереженню Рівненського природного заповідника в Україні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews