Жителі Рівненщини поки що платитимуть за газ за старими цінами

05.06.2018 23:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Уряд відклав підвищення ціни на газ. Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про продовження дії спеціальних зобов’язань НАК «Нафтогаз України» і обласних газопостачальних компаній з продажу природного газу для населення і теплокомуненерго до 1 серпня 2018 року.

Відповідні зміни до постанови уряду «Про затвердження Положення про покладання спеціальних зобов’язань на суб’єкти ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» внесені Постановою Кабінету Міністрів України № 415 від 30 травня 2018 року, розміщеній на сайті уряду.

Таким чином ціна газу для поставок населенню і ТКЕ до кінця липня 2018 року не зміниться і залишиться на рівні 4942 гривень за тис. куб. м, а для кінцевого споживача з урахуванням ПДВ та інших зборів – 6,958 гривень за кубічний метр.

В Кабміні також повідомили, що переговори з Міжнародним валютним фондом щодо приведення ціни на природний газ до рівня імпортного паритету ще тривають.

Зазначаємо, що положення про покладання спеціальних зобов’язань припиняло дію 1 червня цього року. А оскільки спільне рішення з МВФ щодо формули розрахунку ціни ще не напрацьоване – виникла необхідність в продовженні дії відповідного положення.

ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews