Жителі Рівненщини отримають соціальну допомогу із закордону

07.06.2018 13:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Понад 22 тонни донорської підтримки, яка надійшла з США та Німеччини, отримають вразливі категорії людей. А це, зокрема, нові та бувші у використанні меблі, одяг, взуття, постіль, велосипеди, швейні машинки, дитячі іграшки, візки, меблі для людей з інвалідністю та засоби реабілітації.

Гуманітарка призначена для багатодітних та малозабезпечених сімей, а також освітніх закладів-інтернатів, районних територіальних центрів соціального обслуговування, пансіонатів та  інтернатних установ.

Таке рішення прийняла робоча група з питань гуманітарної допомоги в Рівненській облдержадміністрації. Нагадаємо, до складу групи входять представники митниці, правоохоронних органів, сфери соцзахисту, юристи та фінансисти.

Також за результатами голосування 4 автомобілі визнали гуманітарною допомогою та передадуть людям з обмеженими можливостями у користування на 10 років без права продажу, дарування та передачі права користування без дозволу органів соціального захисту.

Ще 14 автомобілів людям з інвалідністю передадуть у власність. Згідно з порядком транспортні засоби були безкоштовно надані державою в їх користування більше 10 років тому, як гуманітарна допомога. Відповідно до законодавства, нині ці люди набули права на отримання їх у власність. Водночас, 13 автомобілів отримають родичі померлих людей з інвалідністю.

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews