Про розвиток туристичної індустрії у Рівному вели мову фахівці цієї галузі

Конференція «Туризм. Сучасний стан та тенденції розвитку» була організована Управлінням культури і туризму Рівненського міськвиконкому

08.06.2018 10:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Учасниками конференції були спеціалісти з питань туризму з міст Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Рівного. До важливої розмови про проблеми туризму залучились і представники рівненського бізнесу, журналісти, краєзнавці, громадські діячі.

 В сучасному швидкоплинному світі туризм, як важлива складова загальноекономічного розвитку будь-якого регіону, має нагальну потребу інноваційних змін.  Як місту Рівне, що має давню і цікаву історію, але в якому пам’ятки старовини фактично не збереглися, зацікавити і привабити туриста, що подорожує Україною?   Це основне питання, яке стояло перед експертами – учасниками рівненського зібрання.

null
Андрій Мацелюх, Львів.Фото Галини Данильчук

Своїм досвідом в прокладанні туристичного шляху поділились фахівці із сусідніх областей і в них насправді є чому повчитися. Як розробити довгострокову стратегію розвитку туризму; про ставлення до туристичної галузі місцевої влади;  про співпрацю з бізнесом, інвестиції і одержання грантів; про  туризм сімейний, гастрономічний і фестивальний – про це і не тільки йшла мова, що переростала в активні дискусії.

null
Андрій Пундор, Львів. Фото Галини Данильчук

 

null
Ігор Лильо, Львів. Фото Галини Данильчук

Сьогодні все більше споживачів туристичного продукту хочуть не слухати розповідь гіда, а бажають ставати учасниками цікавого дійства і  це має бути враховане у інноваційних  проектах. Слушними були побажання широкого висвітлення туристичних задумів  ЗМІ й залучення громади міста до обговорення і сприяння розвитку туризму в регіоні.  Разом з тим місто буде привабливим для гостей, коли в ньому буде добре розвинута інфраструктура, провадитимуться цікаві культурні заходи, фестивалі і свята, спортивні події, відкриватимуться нові музейні експозиції.

null
Лада Маланій Івано-Франківськ. Фото Галини Данильчук

Науковець із Луцька Тетяна Яцечко-Блаженко, яка добре відома користувачам соціальної мережі Facebook як історик і чудовий знавець світлин з минувшини, запропонувала рівнянам активно популяризувати і приваблювати туристів такими тематичними екскурсіями, які висвітлюють різні історичні періоди. Зокрема, за її дослідженнями, нині досить цікавими темами для багатьох людей є: військова тематика Першої і Другої світових воєн, історія прокладання у ХІХ ст. залізниці через Рівне, сакральні пам’ятки, видатні особистості, які є уродженцями Рівного, імена яких були виявлені нещодавно.

null
Микола Кульчинський, Рівне. Фото Галини Данильчук

Очільник Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко, розповідаючи  про  розвиток туризму у Рівному,  підкреслив, що за 27 років незалежної України місто вперше виграло європейський грант на спорудження нового сучасного туристичного об’єкту. Саме в рамках цього гранту і проводиться дана конференція, яка покликана допомогти у визначенні головної стратегії перспективного розвитку туристичної галузі у нашому місті.

null
Сергій Ващук, Рівне. Фото Галини Данильчук

 

null
Тарас Ковальчук, Тернопіль. Фото Галини Данильчук

 

null
Тетяна Яцечко-Блаженко. Фото Галини Данильчук

 

null
Тарас Максименко, Рівне. Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews