Рівень шуму чотирьох вулиць Рівного перевищує норму на 10-15 дБА

08.06.2018 23:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Фахівцями Лабораторного центру, в цілях соціально-гігієнічного моніторингу, в 15 маршрутних точках вивчався стан акустичного забруднення м. Рівне.

Дослідження проводилися в тих самих місцях, що і в минулому році. У всіх точках, як і раніше, фіксувалися перевищення регламентованого рівня шуму. Слід зазначити, що в порівнянні з 2017 роком у 12 з 15 маршрутних точках рівні шуму знизились на 3 - 9 дБА. А в трьох випадках рівні шуму від автотранспортних засобів залишився на тому ж рівні. Можна припустити, що це є наслідком обмеження максимальної швидкості руху в населених пунктах з 60 км/год до 50 км/год.

За даними моніторингу найшумнішими вулицями міста залишаються Соборна, Костромська, Дубенська та Ст. Бандери. На даних вулицях виміряний еквівалентний рівень шуму коливається від 65 дБА до 69 дБА.

Згідно з вимогами "Державних санітарних правил планування та забудови населених місць" 173-96 (Додаток №16) допустимий рівень еквівалентного шуму на території житлової забудови в денний час становить 55 дБА.

Автотранспортний шум залишається однією з найпоширеніших проблем міста. Адже спостерігається постійне зростання транспортних засобів та його «старіння».

Рівненський обласний лабораторний центр


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews