На Рівненщині чотири медичних заклади фінансуватимуться за програмою капітаційних виплат

16.06.2018 15:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Медичні заклади первинної допомоги, які підписали договори з Національною службою здоров’я, уже з 1 липня будуть переведенні на новий механізм оплат за надані пацієнтам послуги.

У Рівненській області таких закладів чотири:

– комунальне некомерційне підприємство «Здолбунівський районний центр первинної медичної допомоги» (КНП «Здолбунівський РЦПМД»),

– комунальне підприємство «Рівненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»,

– комунальне некомерційне підприємство «Гощанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»,

– комунальне некомерційне підприємство «Зарічненський центр первинної медико-санітарної допомоги» (КНП «Зарічненський центр ПМСД»).

Оплата буде проводитися на основі тарифів затверджених постановою Кабінету Міністрів (від 25.04.2018р.). Базовий тариф – 370 гривень на людину, з врахуванням вікових коефіцієнтів. Додатково закладам надходитимуть кошти за тих пацієнтів котрі ще не підписали декларацію з лікарем, але проживають у межах обслуговування цього медичного закладу. Таке фінансування становитиме 240 гривень за одного пацієнта. При цьому, кожного місяця, від загальної кількості таких пацієнтів, будуть вираховуватись ті, хто вже обрав лікаря і підписав із ним договір.

Заклади, які ще не перейшли на нову модель фінансування, мають змогу подати заяву під час «другої хвилі» підписання договорів з НСЗУ, а до того будуть фінансуватися за рахунок субвенції. Для того, щоб медичні заклади змогли перейти на новий вид фінансування підписавши договори з НСЗУ, вони повинні стати комунальними некомерційними підприємствами, підключитися до електронної системи охорони здоров’я, підписувати декларації пацієнтів про вибір лікаря первинної медичної допомоги, бути устаткованими відповідно до табеля оснащення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews