Рівне відвідали вихованці недільної школи з села Добрятин Млинівського району

19.06.2018 23:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

 Батьки  і вчителі з дитинства навчають дітей бути добрими, слухняними, працелюбними і порядними. Але не менш важливим у вихованні підростаючого покоління  є їх зростання у дусі християнських моральних цінностей. Цю прогалину намагаються  надолужувати у недільних школах, мережа яких діє на Рівненщині.  

У селі Добрятин Млинівського району недільна школа при місцевій Свято-Покровській церкві діє лише півроку. Створена вона з ініціативи голови ради громадської організації «Громадянський поступ» Ігоря Миколайовича Пюрка.

Коли отець Микола Федорук озвучив у церкві ідею щодо створення школи, всі добрятинці сприйняли її схвально. І якщо на перші заняття дітей прийшло небагато, то з кожним разом їх кількість збільшувалася. І нині заняття у недільній  школі відвідують майже 20  маленьких жителів Добрятина. Вчителі  – Ірина Петрівна Горпинюк та Валентина Павлівна Назарук, отець Микола та матушка Наталія  в цікавій та доступній формі розказують дітям біблійні історії й навчають, яким чином християнські принципи можна використовувати у житті. Діти, які слухають їхні настанови, зміцнюються у вірі, стають ввічливішими та отримують необхідні знання  для розвитку в духовному житті.

null
 Фото Яни Замкової

Зараз у школярів канікули, але заняття у недільній школі продовжуються і влітку. І ось днями вихованці школи, завдячуючи ГО  «Громадянський поступ», відвідали з екскурсією Рівне. Приїхали до обласного центру аж 27 діток разом із вихователями та родичами.

Ірина Петрівна Горпинюк зазначила, що діти із задоволенням  відвідують недільну школу. Уроки проходять цікаво та невимушено, в теплій атмосфері. На заняттях вивчають пісні, вірші на релігійну тематику,  багато довідуються про релігійні свята. Так, цьогоріч діти, які відвідують недільну школу, зайняли друге місце на районному конкурсі «Знавці Біблії». Також, коли до школи приїздили представники іншої церкви і організували конкурс на біблійну тематику, то вихованці недільної школи показали себе з найкращої сторони й продемонстрували відмінні знання. – Відвідуючи школу, – наголосила Ірина Горпинюк, – діти, особливо молодших класів, отримують знання, необхідні  для подальшого вивчення предмету «Християнська етика».

null
 Фото Яни Замкової

 

null
Фото Яни Замкової

 

null
Фото Яни Замкової

Під час екскурсії до Рівного діти з Добрятина відвідали Свято-Покровський собор. Керівник єпархіального відділу недільних шкіл Мирослава Хоміцька розповіла історію побудови храму, його становлення і традиції. Відвідали діти й Свято-Воскресенський собор, що в центрі Рівного, а також відвідали в зал органної та камерної музики, де послухали концерт та побачили, як грає орган.

null
Фото Яни Замкової

Загалом екскурсія до Рівного дітям сподобалась. Отримавши позитивні враження та безліч емоцій, стомлені, але щасливі, діти повернулися додому. 

null
Фото Яни Замкової

Як зазначив Ігор Пюрко, ГО «Громадянський поступ» й надалі   долучатиметься  до  таких акцій, через те що не можна допускати засмічення дитячих душ бездуховністю, адже їм будувати державу надалі, а мислення формується не за один день.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews