На Рівненщині поліцейські борються із незаконним вирощуванням нарковмісних рослин (Фото)

20.06.2018 11:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

В Рівненській області триває операція «МАК», спрямована на виявлення та знищення нарковмісних рослин. За минулу добу, поліцейські виявили плантацію маку на Демидівщині та посів коноплі у Рівненському районі.

На присадибній ділянці 35-річної жительки села Лисин Демидівського району поліцейські вилучили 500 рослин снодійного маку. А у селі Олександрія у господарстві 56-річного місцевого мешканця працівники Рівненського районого віддділення поліції виявили шістнадцять рослин коноплі.

null
Фото Відділ комунікації поліції Рівненської області

За обома фактами відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. Зразки рослин відправлені для проведення експертизи.

null
Фото Відділ комунікації поліції Рівненської області

Поліцейські нагадують, що згідно зі статтею 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

За незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель у кількості п'ятисот і більше рослин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews