Працівники юстиції пояснили рівнянам, що робити у разі домашнього насильства

21.06.2018 20:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Працівники Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти зустрілись із колективом юридичного відділу апарату Рівненської облдержадміністрації у понеділок, 18 червня.

Присутнім розповіли про такі стратегічні напрямки реалізації правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», як посилення відповідальності за несплату аліментів, захист прав жінок і дітей від домашнього насильства, надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги через систему безоплатної правової допомоги.

Нагадаємо, що нині на Рівненщині в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» триває інформаційна кампанія Мін’юсту за напрямком #СтопНасильство. Під час кампанії розповсюджуються інформаційні матеріали (буклети), плакати на цю тему.

Зокрема, у межах кампанії фахівці юстиції пояснюють, що таке домашнє насилля, що робити у разі домашнього насильства, який захист гарантовано постраждалим, як отримати терміновий заборонний чи обмежувальний приписи. А також роз’яснюють, на яку допомогу можна розраховувати жертвам домашнього насильства та як її отримати.

Так, для жертв домашнього насильства передбачена безоплатна правова допомога, психологічна підтримка та соціальні послуги, тимчасовий притулок. 

За матеріалами ГУ Юстиції України у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews