На Рівненщині хочуть боротися з контрабандою

22.06.2018 18:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Під час всеукраїнського селектору Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував урядову ініціативу «Україна без контрабанди». Участь у нараді взяли голова облдержадміністрації Олексій Муляренко, його заступник Ігор Тимошенко, керівники правоохоронних органів, митниці, фіскальної служби та прикордонної служби Рівненщини.

Як наголосив Глава Уряду, очищення кордону від проявів контрабанди є справою честі для всіх гілок влади, бо втрати держави від непрозорості на кордонах сягають мільярдів гривень. «Митники, працівники прикордонної служби мають все для того, аби робити країну багатшою, а не виконувати функції, аби в країну «щось» заїжджало», - сказав Володимир Гройсман.

Щоб ініціатива була результативною, буде проведено аналіз роботи митниць, вдосконалено систему механізмів боротьби із контрабандою. Також до парламенту буде направлено зміни до законодавства, які передбачають криміналізацію контрабанди.

Голова облдержадміністрації Олексій Муляренко наголосив, що сьогодні обласна влада як ніколи зацікавлена у збільшенні митних платежів, бо ці кошти йдуть на розбудову інфраструктури Рівненщини.

«Готові до системної, аналітичної і оперативної взаємодії. Будемо максимально долучатися до започаткованої Урядом ініціативи. Найближчим часом буде створена регіональна координаційна рада з цього питання», - зазначив Олексій Муляренко.

Прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews