На Рівненщині за кошти Державного фонду регіонального розвитку спорудять 27 об’єктів

26.06.2018 19:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На першому місці – спорткомплекс на вулиці Макарова у Рівному. На цей об'єкт в цьому році з ДФРР передбачили 30 мільйонів гривень.

Дофінансують будівництво з державного бюджету. За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, щонайменше 15 мільйонів гривень надійде з іншого джерела державного фінансування – субвенції на спорудження спортивних арен. Перші 5 мільйонів гривень вже передбачили з обласного бюджету. Тож наразі вже є 50 мільйонів гривень для старту будівництва цього важливого для Рівненщини інфраструктурного об'єкту. Адже спортивних баз такого рівня на всій території Західної України знайти важко.

І-ша черга спорткомплексу передбачає будівництво універсального спортзалу для ігрових видів спорту з трибунами на 3000 місць та з можливістю проведення змагань навіть міжнародного рівня. Але головне, що цей об'єкт дозволить значно покращити умови та можливості для тренувань з багатьох видів спорту як рівнян, так і жителів області.

Ще однією важливою перевагою даного спорткомплексу є те, що за потреби, він трансформуватиметься в концертний або виставковий зали. А це, у свою чергу, передбачатиме суттєві додаткові надходження до обласного бюджету та визначення в подальшому саме нашого міста для проведення різноманітних спортивних, виставкових та культурних заходів. Проектна реалізація будівництва триватиме близько трьох років.

Загалом кошти ДФРР отримають 27 об’єктів Рівненщини.

Серед них – Степангородська і Цепцевицька школи, Дубровицький та Борбинський НВК, навчальні заклади у селах Залав’я Млинівського та Жобрин Рівненського районів, Старому Селі, що на Рокитнівщині. Фінансову підтримку матимуть проекти з будівництва дитсадків в Оржеві Рівненського району, Перебродах Дубровицького та Новомильську Здолбунівського, містах Березне та Дубно.

Кошти спрямують також на добудову спорткомплексу у Сарнах, будівництво спортзалу ДЮСШ у Здолбунові, реконструкцію басейну ЗОШ І-ІІІ ст. № 7 в місті Дубно, спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці, ДЮСШ в Костополі.

Серед медзакладів кошти ДФРР отримають обласна дитяча лікарня, Зарічненська ЦРЛ та обласний центр комплексної реабілітації інвалідів в Олександрії Рівненського району. Гроші надійдуть і на гуртожиток для медиків в Острозі.

Реконструюватимуть обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, обласну універсальну наукову бібліотеку, очисні споруди у Березному та спальний корпус дитбудинку-інтернату в селі Мирогоща Друга Дубенського району.

Нагадаємо, що на ці об’єкти  для Рівненщини передбачили 214 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку. 

За матеріалом прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews