Поліцейські виявили у рівнянина пістолет, наркотики та понад 160 тисяч гривень (Фото)

29.06.2018 11:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Під час несення служби 24 червня  по вул. Соборна у місті Рівне в поле зору патрульних потрапив мотоцикл без номерних знаків.

На вимогу інспекторів водій не зупинився, а навпаки – додав швидкості. Зупинити транспортний засіб далося лише після того, як мотоцикліст упав. Проте, він швидко втік із місця події викинувши дорогою рюкзак. Біля мотоцикла залишилась пасажирка, 24-річна жителька Рівного.

Під час огляду наплічника патрульні виявили пістолет, гроші та поліетиленові пакетики із речовиною, схожою на наркотичну. На місце події одразу викликали слідчо-оперативну групу Рівненського відділу поліції.

null
Фото

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

null
Фото

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Під час поверхневого огляду пасажирки поліцейські у портсигарі з цигарками виявили близько одного граму метамфетаміну, а в рюкзаку — аналогічну наркотичну речовину розфасовану в пакетики та псевдоефедрин загальною вагою майже 200 грамів. Окрім того, поліцейські ще вилучили 5800 доларів США, 9800 гривень, пістолет марки «ТТ» та шість патронів до нього. Також у рюкзаку знаходився підроблений паспорт громадянина України. За вказаними у документі даними правоохоронці з’ясували, що паспорт був утрачений, його власник давно перебуває за кордоном, а фото у документі зовсім іншої людини, ймовірно мотоцикліста.

У результаті проведених розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 31–річний уродженець Дубенщини, житель обласного центру. Відомо, що за фактом контрабанди наркотичних засобів чоловіку повідомили про підозру, а кримінальне провадження слідчі скерували до суду. Суд першої інстанції виніс йому вирок та призначив покарання у виді позбавлення волі на десять років. Утім, чоловік подав апеляцію, рішення по якій ще не прийняте.

null
Фото

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

null
Фото

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

null
Фото

Відділ комунікації поліції Рівненської області

У понеділок, 25 червня, оперативники Рівненського відділу поліції розшукали зловмисника у Рівному. Чоловік зізнався у скоєному та пояснив, що пістолет знайшов на вулиці, гроші – його, а виявлені прекурсори він зберігав для власних потреб. Втім, у рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють походження наркотиків, мету їх зберігання, а також причетність чоловіка до вчинення інших аналогічних злочинів.

За фактами незаконного зберігання наркотичних речовин в особливо великих розмірах і поводження зі зброєю розпочаті досудові розслідування у кримінальних провадженнях за частиною 3 статті 309 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. За результатами експертиз прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема вирішуватиметься питання про повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочинів, у тому числі за підроблення документів.

За вчинене чоловіку загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews