Острог стає музичною столицею: Міжнародний курс камерної музики відбувся НУ «Острозька академія»

30.06.2018 12:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

 

Організувала Міжнародний курс камерної музики — OSTROH INTERNATIONAL CHAMBER MUSIC COURSE для юних музикантів з України, Франції, Англії, Бельгії, Ізраїлю, Швеції, Італії професорка зі світовим іменем, а родом з Острога – Наталія Пасічник (фортепіано).

Як повідомляє Район.Острог, заняття стартували у неділю, 24 червня та тривали в Національному університеті «Острозька академія»упродовж тижня.

«Я хотіла створити платформу, де молоді і зовсім юні музиканти з України та Європи могли б зустрітися через такого роду музичне спілкування. Більшість українських дітей не можуть дозволити собі заплатити 2000 євро за такі курси в Європі, тому я вирішила започаткувати їх в Україні й надала дванадцятьом дітям свою стипендію на участь в них. Це діти, яких я особисто відібрала, коли була на двох конкурсах минулого року – ім. Чайковського та ім. Горовіца — а також у співпраці з громадською організацією «Відповідальне майбутнє», яка опікується серед іншого талановитими дітьми-переселенцями. Географія учасників для першого разу надзвичайно вражаюча», – розповідає організаторка заходу, українсько-шведська піаністка, засновниця і директорка Українського інституту у Швеції Наталія Пасічник.

null
Наталія Пасічник працює з юними музикантами. Фото Острог. район

Навчали майстерності гри професори Наталія Пасічник (фортепіано) та Леонід Кербела (скрипка).
 Вагомим внеском Наталії Пасічник є те, що вона надала талановитим дітям стипендію на музичну освіту

Наталія Пасічник сподівається, що цей курс стане щорічним й буде поштовхом для започаткування таких ініціатив у всій Україні.

  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews