Мрію, щоб у Рівному була повноцінна команда майстрів спорту з художньої гімнастики, - Марина Болба (Фото)

30.06.2018 13:43   Джерело: sportvse.rv.ua
Опубліковано : Наталія Рівненська

Художня гімнастика останні роки у Рівному розвивається та все більше набирає обертів. З кожним роком у наших спортсменок все більше здобутків та нагород на міжнародних турнірах в Україні та за кордоном.

Редакція «ВСЕ про СПОРТ» поспілкувалася про сезон, що минув із президентом обласної федерації та керівником СК «Золота осінь» Мариною Болбою. Тож, трішки спортивного закулісся від справжніх професіоналів своєї справи.

- Фініш змагального сезону. Найголовніший здобуток федерації художньої гімнастики Рівненщини і СК «Золота осінь» із вересня минулого року?

- Цей сезон був надзвичайно насичений. Восени ми провели ювілейний турнір «Золота осінь» у Рівному і ми зробили це так, як не робили 10 років. З великим розмахом і прийняли дуже багато гостей. Надзвичайно важливе досягнення – це те, що вперше в історії Рівненщини приймали Кубок України з художньої гімнастики у лютому 2018-го. Це велика заслуга всіх клубів, які є у Рівному і на Рівненщині. Окрім цього було багато виїздів та змагань і останній турнір у Братиславі як бальзам на душу. Із 14 наших дітей 11 повернулося із кубками за 1,2,3 місця.

- Що стосується саме спортивних досягнень, кого можна згадати?

- Цьогоріч в нас з’явився новий майстер спорту. Наша Анна Бондаренко цього досягла і я принагідно ще раз її вітаю. Це дуже велике досягнення у нашому виді спорту. Також Анастасія Охмак вперше взяла призове місце на Чемпіонаті України. Це теж дуже серйозний рівень. Якщо ж говорити за інші здобутки і нагороди, то їх є десятки, якщо не сотні і ті хто слідкували за нами впродовж року у ЗМІ, про наші успіхи чули.

- Нині сезон завершився, але це не означає відпочинок. Які і скільки етапів зборів чекає на наших спортсменок?

- У нас як ніколи цього літа зборів. Так склалось, що все що ми хотіли, то все можна і ми скрізь встигаємо.

Для старших і досвідчених спорстменок із 20 по 30 липня у селі Рибаківка ми і відпочиватимемо і продовжимо тренування. Все ж це більше відпочинок. Бо коли ти на пляжі займаєшся, тренуєшся це геть по іншому сприймається.

Далі перший масовий етап для найменших дівчаток відбуватиметься у ЗОШ №5 впродовж 8 днів (2-11 липня). Там буде аж 180 дітей.

Пізніше, вже в кінці липня до нас приїде тренер Катерина Барановська. Вона підготувала неодноразову чемпіонку України Олену Дяченко. Тут ми продовжимо збори. І після цього, знову ж до Катерини Барановської їде наших 10 спортсменок аби підвищити свою майстерність.

Фактично, 17 серпня у нас закінчиться етап зборів.

- Восени СК «Золота осінь» виповниться 5 років. Як будете святкувати?

- Спортсмени можуть святкувати тільки змаганнями. Наш традиційний турнір збере друзів. Плануємо дуже багато позитиву, хороших моментів для дітей. Робимо для всіх свято, якщо по простому.

- Рівненщина область непроста. Спортсменів є багато, досягнень ще більше, але скрізь є проблеми. Яка основна проблема у художній гімнастиці?

- Проблеми є скрізь і майстерність полягає в тому, щоб їх обходити і ефективно працювати. Нема нормальної висоти спортзалів. Нема спорткомплексу, де б можна було спокійно зарезервувати дати на проведення турнірів і не переживати чи все вийде.

- Якої висоти має бути спортзал?

- За правилами художньої гімнастики 8 метрів. Але тут є моменти. До нас їхала збірна команда України на Кубок України і Ірина Дерюгіна питала чи в нас є 11 метрів висоти. В спорткомплексі ДЮСШ №4 до балок висота 8 метрів якраз, а між ними трошки вище. І фактично зірки художньої гімнастики України проявляли свою майстерність, працювали з предметами і кидали їх між балками.

- Спорткомплекс на вул. Макарова вирішить цю проблему?

- Це буде дуже круто. В нас частіше будуть Чемпіонати України. Це найголовніше. Бо це піднімає рівень Рівненщини і рівень художньої гімнастики у місті та регіоні взагалі.

- Яка мрія в Марини Болби, як в президента обласної федерації, як в керівника СК «Золота осінь»?

Досягнення вже є, за які не соромно. Ще раз загадаю за проведений Кубок України. СК «Золота осінь» взагалі унікальний. В Україні більше нема клубів, які б існували в кількох містах одночасно. І нині вже до мене телефонують, що в нас є діти, в нас є приміщення, тренуйте нас, дайте тренера. А їх в достатній кількості і в потрібній кваліфікації дуже не вистачає. Кадри треба виростити і треба їх втримати.

А мрія є. Я дуже хочу, щоб в сезоні 2018-2019 років у нас була повноцінна команда майстрів спорту. Це і на командні виступи і на індивідуальні програми. Рівненщина років 10 не виступала повним складом. Треба 6 майстрів. І з нового року це має шанс втілитися. Те, що Рівне є на Чемпіонатах України вже звикли. І ми боремся за медалі за командні місця неповною командою. Тож, ми працюємо на результат і для результату.

За матеріалами http://sportvse.rv.ua 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 

null
Фото http://sportvse.rv.ua 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: sportvse.rv.ua