На Рівненщині обіцяють слідкувати за якістю будівництв важливих об'єктів області

02.07.2018 14:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Дороги, амбулаторії, школи, дитсадки та спорткомплекси. У 2018 році на Рівненщині запланували втілити багато проектів.

Будівництво соціальних та інфраструктурних об’єктів відбуватиметься завдяки коштам, які надходять від держави, митниці, обласного та місцевих бюджетів.

Питанню якості, контролю та нагляду за будівництвом була присвячена нарада за участю представників Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області, керівників РДА та ОТГ.

«У 2018 році ми будемо багато будувати. Лише з Державного фонду регіонального розвитку для області виділили 214 мільйонів гривень. Рівненщині одній з перших затвердили об’єкти на всю суму фінансування - усього 27 проектів. Також ми одні з небагатьох областей, які мають схвалений перелік з будівництва 34 нових амбулаторій. А це на сьогодні 232 мільйони гривень. Окрім цього, величезний шмат роботи пов'язаний із ремонтом та будівництвом місцевих і комунальних доріг», - розповів заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

Отже, фінансування є, питання лише за якістю робіт.

Контроль за будівництвом буде здійснювати управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області. Представники служби закликали голів РДА та ОТГ до співпраці. «Якщо хтось буде не згідний з якістю виконання робіт у населених пунктах, пишіть заяви – буде відповідне реагування. Але саме під час моменту проведення робіт», - наголосив керівник ДАБІ у Рівненській області Ігор Мічуда.

Контролювати хід будівництва робіт можуть і голови ОТГ. На сьогодні більше 100 громад і міст по всій Україні створили свої інспекції, перебрали на себе повноваження функції у сфері будівництва.

Ігор Мічуда звернув увагу, що Держархбудінспекція готова підтримувати ініціативи місцевої влади та надати необхідне сприяння, а також забезпечувати консультативно-методичною допомогою всі новоутворені органи.

Прес-служба Рівненської ОДА

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews